facebook
 • Orkest

  In het harmonieorkest van Advendo worden de prachtige klanken van verschillende instrumenten samengebracht tot mooie muzikale stukken. Dit vergt tijd, oefening en ervaring, waartoe Advendo veel kansen en mogelijkheden biedt...

  Meer info over ons orkest.
 • Slagwerkgroep

  De slagwerkgroep van Advendo bestaat momenteel uit ongeveer 40 leden inclusief leerlingen en komt uit op eredivisieniveau. Alles over de oprichting en geschiedenis, de groei, de veranderingen, interviews, informatie over lid worden, optredens....

  Meer info over onze slagwerkgroep.
 • Majorettes

  Majorette of twirlen, hoe je het ook noemen wil, is meer dan het marcheren op straat en het gooien met een stokje (baton). Binnen de vereniging richten wij ons, naast het aanleren van batontechnieken, ook op houdingsaspecten, danstechnieken...

  Meer info over twirlen.

Slagwerkopleiding

Een nieuwe leerling, vanaf een leeftijd van 8 jaar, zal beginnen met individuele lessen, waarin de leerling basisbeginselen van slagwerk op de trommel wordt geleerd. Hij zal beginnen met tel- en slagoefeningen, stokhouding en ritmiek. Het lezen van noten en partijen, samen met de voor het spelen noodzakelijke theorie, zal ook in deze lessen worden meegenomen.

Na een periode van ongeveer 8 tot 14 maanden zal hij naast zijn individuele lessen plaats nemen in de leerlingslagwerkgroep, om het samenspel te bevorderen. Dit moment zal voor de leerling een stimulans betekenen. Hij zal er naar uit kijken om plaats te mogen nemen in deze groep en daar dus naar toe willen werken. Daarna zullen alle leerlingen tot de leeftijd van 18 jaar in de leerlingslagwerkgroep blijven spelen, ongeacht hun niveau of deelname in een andere sectie.

Hieronder is een richtlijn weergegeven van de beoogde tijdsduur van de opleiding van een slagwerkleerling in diverse fasen. Achter elke fase staat weergegeven wat er geleerd wordt en wat de mogelijkheden zijn.

14 – 18 maanden vanaf start deelname in de jeugddrumband met makkelijke partijen
12 – 16 maanden vanaf start tambour A examen, hierna speeltechniek meerdere instrumenten
12 – 16 maanden vanaf A tambour B examen, hierna melodisch slagwerk, specialisatie in ander slagwerk (bijv. drumstel, marimba, pauken, e.d.) en deelname in samenspeelgroep of jeugdorkest.
12 – 16 maanden vanaf B tambour C examen, hierna verdere specialisatie in slagwerk, deelname in andere of meerdere secties.

Eventueel:
12 – 16 maanden vanaf C tambour D examen waarna eventueel kan worden gekozen voor de instructeurscursus

 

 

Advendo

Welkom op de website van Koninklijke Christelijke Muziekvereniging Advendo. Op onze website kunt u kennis maken met onze vereniging. Deze bestaat uit 3 secties: Orkest, Slagwerkgroep en Twirl.

Agenda Bekijk complete Agenda
Twitter
 • 21-07-2017, 20:41

 • 08-07-2017, 17:49

 • 08-07-2017, 22:05

 • 05-07-2017, 08:20

 • 17-06-2017, 14:36

 • 01-06-2017, 12:00