Twirlen bij Advendo

image

Twirlen gaat om het leren van technieken met de baton en om dansen.

 

Wat twirlen zo leuk maakt, is dat het zo veelzijdig is: er zijn natuurlijk veel verschillende dansstijlen en soorten muziek. Wat technieken betreft kun je die baton laten rollen, je kan hem op verschillende manieren in de lucht gooien en nog veel meer. Daarbij kun je deze sport zowel in teamverband beoefenen als solistisch of in een duo. 

Hieronder lees je welke teams we hebben en op welke dagen we trainen.

shape

Twirlen in groepen en als solist

image

Ini-mini’s  mini’s  jeugdteam juniorteam  seniorteam

 

Bij Advendo traint iedereen in een  team en daar hebben we er vijf van, die ingedeeld zijn op leeftijd en niveau.

De ini-mini’s leren dansen op muziek met de baton maar ook met andere attributen (hoepels, pompons, etc). Vanaf de mini’s leer je echt shows met alleen de baton en  vanaf het jeugdteam ga je ook op wedstrijden  met deze shows. 

De shows maken we meestal rondom een thema en dat thema wordt niet alleen uitgewerkt in de muziek maar ook in de bewegingen, kleding en make-up. 

Een teamsport is natuurlijk erg gezellig omdat je samen bezig bent met je gezamenlijke hobby. Vanaf het jeugdteam is het ook mogelijk voor degenen die meer uitdaging aankunnen om solistisch of in een duo te gaan trainen. Met deze solistenonderdelen kun je ook op wedstrijden gaan.

shape

Trainingstijden

image

Hieronder zie je welk team op welk tijdstip traint. De (ini) mini's trainen in het Advendohuis, de andere groepen trainen bij sporthal de Bachlaan.

 

Ini-mini's Zaterdagochtend 10.00 11.00
Mini's Zaterdagochtend 10.00 11.00
Jeugdteam Donderdagavond 18.30 19.30
Juniorteam Vrijdagavond 17.45 18.45
Seniorteam Vrijdagavond 20.15 21.30

 

Naast het aanleren van shows en nieuwe batontechnieken is eerder genoemde gezelligheid natuurlijk een belangrijk onderdeel van de trainingen. Nieuwsgierig? Kom gerust een keer kijken en meedoen!

 

shape