In harmonie bij het orkest

image

Van hymnes tot rockmuziek, met elkaar in harmonie.

 

Orkest

Het orkest bestaat uit een grote groep enthousiaste leden, die waarde hechten aan het stukje vriendschap uit de naam Advendo. Het orkest staat sinds 2024 onder leiding van dirigent Alfred Willering. Hoewel er fanatiek gerepeteerd wordt en er gestreefd wordt naar concerten op hoog niveau, is er altijd tijd voor een lolletje. 

Zowel de jongere als de oudere leden komen regelmatig samen voor een drankje na afloop van de repetitie of een concert. Ook kan iedereen zijn input leveren voor muziek- en concertkeuzes. Zo houden we ook de variatie in onze concerten en optredens! 

Het A-orkest geeft ieder jaar een aantal (grote) concerten. Voorbeelden zijn het bevrijdingsconcert, het Maestro-concert, Peer Gynt in het openluchttheater en Queen in Concert in het ZinIn theater.

Startende muzikant | Notenkrakers

Als startende blaasmuzikant begin je vaak met individuele lessen en ga je samen met andere beginnende muzikanten spelen bij ‘de Notenkrakers’. 

De Notenkrakers is een beginnend orkest waarin leerlingen spelen die relatief kort les hebben. Tijdens deze lessen leer je beter spelen op je eigen instrument en leer je hoe je met anderen samen kunt spelen. Want samen spelen maakt muziek maken natuurlijk nog leuker.  

Je combineert de Notenkrakers met wekelijks individueel les of duoles bij een docent met kennis van jouw muziekinstrument. Na het behalen van niveau A kan je doorstromen naar het leerlingorkest of de jeugdslagwerkgroep. 

De Notenkrakers staat onder leiding van dirigente Ymkje Hellinga. 

Gevorderde leerling | Leerlingorkest

Heb je na een paar jaar je instrument  onder de knie? Dan stroom je door naar het leerlingenorkest en leer je hoe het is om samen te spelen in een echt harmonieorkest. Hier staat het plezier van het samen muziek maken centraal en geef je een paar keer per jaar een aantal mooie optredens. 

Ben je al wat verder als muzikant? Dan ben je klaar voor het A-orkest.  

shape

Muziekles en samen spelen

image

Notenkrakers Leerlingorkest A-orkest

 

Wij vinden les op maat belangrijk. Wil je graag een instrument leren spelen, dan kan je gratis 3 proeflessen aanvragen – en daarna gelijk starten met individuele les of duoles. Dit geldt voor jong en oud! En heb je in het verleden een muziekinstrument bespeeld en wil je het musiceren weer oppakken? Ook dan ben je van harte welkom. De muzieklessen worden gegeven door onze eigen enthousiaste en professionele hout-, koper- en slagwerkdocenten.  

Als startende blaasmuzikant begin je vaak met individuele lessen en speel je samen met vriendjes en vriendinnetjes bij ‘de Notenkrakers’.  Heb je na een paar jaar je instrument  onder de knie? Dan stroom je door naar het leerlingenorkest en leer je hoe het is om samen te spelen in een echt harmonieorkest. Hier staat het plezier van het samen muziek maken centraal en geef je een paar keer per jaar al een aantal mooie optredens.

Ben je al wat verder als muzikant? dan ben je klaar voor het A-orkest! Wij geven we elk jaar een aantal grote concerten. Zo zou je ons de afgelopen jaren bijvoorbeeld gehoord kunnen hebben tijdens de vierdelige concertreeks Queen in Concert in samenwerking met twee koren (New Valley Singers en Flevox).

shape

Repetities

image
Notenkrakers Maandag 18.45u tot 19.30u
Leerlingorkest*   momenteel geen repetities    
A-orkest Dinsdag 19.30u tot 21.45u

In de pauze van het A-orkest wordt gezellig een kopje koffie, thee of fris gedronken en bijgepraat en na de repetitie gaat de bar open. De bar wordt bij toerbeurt door de leden boven de 18 jaar bemand. 

* Op dit moment zijn er te weinig leerlingen om een volwaardig Leerlingorkest te vormen. Bij voldoende leerlingen zal het Leerlingorkest weer opgericht worden. 

shape