facebook
 • Orkest

  In het harmonieorkest van Advendo worden de prachtige klanken van verschillende instrumenten samengebracht tot mooie muzikale stukken. Dit vergt tijd, oefening en ervaring, waartoe Advendo veel kansen en mogelijkheden biedt...

  Meer info over ons orkest.
 • Slagwerkgroep

  De slagwerkgroep van Advendo bestaat momenteel uit ongeveer 40 leden inclusief leerlingen en komt uit op eredivisieniveau. Alles over de oprichting en geschiedenis, de groei, de veranderingen, interviews, informatie over lid worden, optredens....

  Meer info over onze slagwerkgroep.
 • Majorettes

  Majorette of twirlen, hoe je het ook noemen wil, is meer dan het marcheren op straat en het gooien met een stokje (baton). Binnen de vereniging richten wij ons, naast het aanleren van batontechnieken, ook op houdingsaspecten, danstechnieken...

  Meer info over twirlen.

Nieuws

 • Spannende Finalsdag in Almere

Spannende Finalsdag in Almere


Afgelopen zaterdag waren de Finales van het Indoor Percussion in Almere. Dit zijn de laatste wedstrijden van het seizoen waar om de Kampioenstitel gestreden wordt. De slagwerkgroep heeft zich goed voorbereid. Dit jaar moest Advendo als "defending Champion" een titel verdedigen.

's Ochtends is er eerst nog even gereperteerd om even alle 'oh ja' momentjes eruit te krijgen. Deze repetitie verliep erg goed. Al het materiaal werd weer ingeladen en de gehele club vertrok naar Almere. Ruim op tijd waren we daar en dat is ook wel eens prettig. Rustig kon alles worden uitgeladen en in elkaar gezet worden. Even nog wat tijd voor onszelf en dan omkleden en schminken. Het schminken was een nieuw tafereel voor de leden wat hier en daar komische foto's heeft opgeleverd. Het was telkens een hele klus, maar werkte goed voor deze show.

De show verliep goed gelukkig. Het was een stabiele show en er werd netjes gespeeld. Tevreden verliet de Slagwerkgroep het veld. Tot het eind toe bleef het spannend, want het was ook gelijk duidelijk dat het een nek aan nek race zou worden met collega Premier. Dit heeft uiteindelijk de 2e plaats opgeleverd met 0,2 verschil met nummer 1. Hierbij willen wij Premier dan ook van harte feliciteren met hun overwinning. Wij hopen dat het volgend jaar weer net zo spannend mag worden. Dat is altijd leuk voor de competitie.

Voor hulp met de kleding toen wij een 'last minute' aanpassing hadden willen wij Ine van de Kolk en Gerdien Zonnebeld enorm bedanken! Zonder jullie was dat niet op tijd afgekomen en het zag er heel goed uit. Daarnaast willen bij Jeroen Perik van Broekhuis Hengelo en Henk Zonnebeld van Zonnebeld Catering bedanken voor hun hulp met vervoer. Het vervoer naar een wedstrijd is altijd een uitdaging. Voor een westrijd gaat er nogal wat materiaal mee. Naar een wedstrijd, zoals gisteren moest het volgende vervoerd worden: 2 Marimba's, 1 Vibrafoon, 1 Xylofoon, 1 klokkenspel, 1 Concert Bass, 1 Buisklokken, 1 keyboard, 1 basgitaar, 2 Percussion Racks met toebehoren (toms, gong, bekkens, ocean drum etc), 3 snare drums, 2 tenors, 4 bass drums, 9 carriers, 2 vloerdelen, 3 schermen, 10 kledinghoezen (slechts 10, want een deel had zelf de kleding bij zich), 20 paar schoenen, mengpaneel, 3 speakers, reserve materiaal (stokken, vellen, koord voor mallets etc). Transport is dus belangrijk voor ons en daarom dus nogmaals dank voor Broekhuis Hengelo en Zonnebeld Catering.

De slagwerkgroep is erg tevreden met dit seizoen. Twiligh Chase was een leuke show om te doen en was voor Advendo weer iets heel nieuws. De denktank is weer volop bezig om een nieuwe show te bedenken voor volgend jaar. Met het uitzicht op nieuwe trommels (meer hierover op een later moment) kijkt de groep hiet erg naar uit. Mochten mensen geinteresseerd zijn om ook deel te nemen in een groep die competitief, gezellig en enthousiast is. Wil je werken met goed materiaal en goede docenten? Elke woensdag repeteerd de slagwerkgroep van 20:00 - 22:00 uur in het Advendohuis. Iedereen is welkom om te komen kijken of misschien wel mee te doen.

Advendo

Welkom op de website van Koninklijke Christelijke Muziekvereniging Advendo. Op onze website kunt u kennis maken met onze vereniging. Deze bestaat uit 3 secties: Orkest, Slagwerkgroep en Twirl.

Agenda Bekijk complete Agenda
Twitter
 • 21-07-2017, 20:41

 • 08-07-2017, 17:49

 • 08-07-2017, 22:05

 • 05-07-2017, 08:20

 • 17-06-2017, 14:36

 • 01-06-2017, 12:00