facebook
 • Orkest

  In het harmonieorkest van Advendo worden de prachtige klanken van verschillende instrumenten samengebracht tot mooie muzikale stukken. Dit vergt tijd, oefening en ervaring, waartoe Advendo veel kansen en mogelijkheden biedt...

  Meer info over ons orkest.
 • Slagwerkgroep

  De slagwerkgroep van Advendo bestaat momenteel uit ongeveer 40 leden inclusief leerlingen en komt uit op eredivisieniveau. Alles over de oprichting en geschiedenis, de groei, de veranderingen, interviews, informatie over lid worden, optredens....

  Meer info over onze slagwerkgroep.
 • Majorettes

  Majorette of twirlen, hoe je het ook noemen wil, is meer dan het marcheren op straat en het gooien met een stokje (baton). Binnen de vereniging richten wij ons, naast het aanleren van batontechnieken, ook op houdingsaspecten, danstechnieken...

  Meer info over twirlen.

Nieuws

 • Aankondiging: Peer Gynt & Prediker

Aankondiging: Peer Gynt & Prediker


Een muzikaal verhaal over zoeken en gevonden zijn 

Vragen van gisteren, vandaag en morgen. Dat is waar Peer Gynt & Prediker om draait. Het initiatief van dominee Wolter Broekema komt door het boeiende verhaal van Ibsen waarin deze schrijver wanhopig zoekt naar zijn levensvragen. Dezelfde levensvragen komen aan de orde in het bijbelboek Prediker, maar sterker nog; het zijn de levensvragen die ons ook allemaal in de huidige tijd bezighouden. Vragen als “wie ben ik” en “wat is het doel in dit leven” zijn vragen van alle tijden. We nodigen iedereen dan ook van harte uit om te komen kijken, luisteren en wellicht ook te bezinnen, op zondag 26 mei om 20.00u in het openluchttheater.

Drie jaar geleden zorgde deze voorstelling voor een vol Openluchttheater

‘Peer Gynt’ is in 1867 geschreven door de Noorse toneelschrijver en dichter Henrik Ibsen. Samen met de muziek van Edvard Grieg ( de Peer Gynt-suite), is het een beroemd geheel geworden.

Het hoofdthema van het verhaal van Peer Gynt is de al dan niet opzettelijke verwarring van werkelijkheid en fantasie. Vragen over het bestaan. Het leven als een zoektocht.

‘Prediker’ is een klein boekje uit de joodse wijsheidsliteratuur. Het is mogelijk geschreven in de derde eeuw voor Christus. Een boekje met allerlei vragen over dat wat ons overkomt, over de zin van alles wat we doen. En of er – alles overziend – ook een advies is voor het leven hier en nu.

In de uitvoering van “Peer Gynt & Prediker” in het Openluchttheater worden de wijsheidsspreuken, het verhaal en de muziek  met elkaar verbonden tot een betekenisvol geheel.

 

Voorverkoop toegangskaarten (€ 5,00) bij:

Ambachtsbakker Nieuwenhuis,
Constantijnstraat 48,
7442 ME Nijverdal.

 

Konijnenbelt Fietsplezier,
G.H. Kappertstraat 12,
7443 RC Nijverdal.

Advendo

Welkom op de website van Koninklijke Christelijke Muziekvereniging Advendo. Op onze website kunt u kennis maken met onze vereniging. Deze bestaat uit 3 secties: Orkest, Slagwerkgroep en Twirl.

Agenda Bekijk complete Agenda
Twitter
 • 21-07-2017, 20:41

 • 08-07-2017, 17:49

 • 08-07-2017, 22:05

 • 05-07-2017, 08:20

 • 17-06-2017, 14:36

 • 01-06-2017, 12:00