facebook
 • Orkest

  In het harmonieorkest van Advendo worden de prachtige klanken van verschillende instrumenten samengebracht tot mooie muzikale stukken. Dit vergt tijd, oefening en ervaring, waartoe Advendo veel kansen en mogelijkheden biedt...

  Meer info over ons orkest.
 • Slagwerkgroep

  De slagwerkgroep van Advendo bestaat momenteel uit ongeveer 40 leden inclusief leerlingen en komt uit op eredivisieniveau. Alles over de oprichting en geschiedenis, de groei, de veranderingen, interviews, informatie over lid worden, optredens....

  Meer info over onze slagwerkgroep.
 • Majorettes

  Majorette of twirlen, hoe je het ook noemen wil, is meer dan het marcheren op straat en het gooien met een stokje (baton). Binnen de vereniging richten wij ons, naast het aanleren van batontechnieken, ook op houdingsaspecten, danstechnieken...

  Meer info over twirlen.

Nieuws

  • 310
  • 309
  • 308
  • 307
  • 306

Slagwerkgroep Kampioen!


De slagwerkgroep van Advendo is kampioen geworden in de Marching A-Class tijdens de Championsships in het Indoor sportcentrum van Eindhoven. Het was een topdag voor Advendo PE. Om te beginnen was het heerlijk weer buiten. Na een aantal goede repetities van te voren begonnen de puzzelstukjes van de show 'Balance' op z'n plaats te vallen. Dit jaar was de A-class groter dan ooit met 9 clubs uit diverse landen (Nederland, Duitsland, Italië en Zweden). We hoopten op een top 5 clasering. We zijn op tijd vertrokken uit Nijverdal en konden dus relaxed alle voorbereidingen doen die nodig waren om onze show uit te voeren. Ons eerste optreden met de Prelims verliep al goed en we kwamen tevreden de vloer af. Net als voorgaande jaren in Eindhoven vonden de Prelims plaats in de naast gelegen sportaccommodatie van de Fontys Sporthogeschool. Het duurde even voordat de scores van de Prelims bekend waren. Deze scores zouden de volgorde van optreden met de Finals bepalen. Advendo PE stond 2e. Hoewel de nummers 1,2 en 3 erg dicht bij elkaar lagen was de blijdschap al enorm groot. Met de wens om bij de top 5 te horen werd deze toen bijgesteld om na Finals binnen de top 3 te blijven. Het nummer 1 doel was echter om na het Finals optreden vol blijdschap en tevredenheid de vloer te verlaten.

Hier hadden we maanden lang hard voor gewerkt en nu moest het gebeuren. Gezien het heerlijke weer konden we de warming-up voor Finals heerlijk buiten doen. Daar hebben we dan ook te tijd voor genomen. Na een goede warming-up hebben we het hele circus verplaatst naar de startlijn achter de schermen om ons optreden te doen. De spanning begon toch wel toe te nemen toen. Zou het dan toch kunnen gebeuren vandaag? Eigenlijk durfden we er niet op te hopen, maar een plek in de top 3 behouden zou toch geweldig zijn. Ook het Finals optreden ging erg lekker. Na afloop was iedereen dan ook uitgelaten en blij. Het zat erop. Wij waren tevreden over het optreden en daarmee was ons doel behaald. Alles wat verder nog zou komen is dan nog een kers op de taart.

De prijsuitreiking was enorm spannend! Ze noemden eerst alle andere punten, maar de laatste 3 lieten ze nog achterwege. Advendo PE zat bij de laatste 3. Toen uiteindelijk alle andere punten van andere klasses genoemd waren gingen ze de top 3 punten noemen. Advendo PE stond tijdens de finale naast onze vrienden van Wilhelmina uit Rijssen. Zij deden mee in de Winds divisie (blaasinstrumenten). Zij werden daar in hun klasse Kampioen! Toen kwam de Percussion sectie aan de beurt. Nog nooit de Advendo leden zo stil gezien en nog nooit de Advendo leden zo hoog zien springen toen onze naam niet bij de nr 3 en nr 2 werd genoemd. Kampioen in de Marching A-Class!! Een enorme beloning en eer om deze titel nu te mogen hebben.

Advendo PE en Wilhemina gingen samen met de bus terug naar huis. En een busrit met 2 kampioenen kan best gezellig zijn is gebleken. Wilhelmina Rijssen, van Harte gefeliciteerd met jullie overwinning!! En bedankt dat wij samen met jullie in de bus terug mochten naar het mooie oosten des lands. Wij hebben dit erg gewaardeerd. Daarnaast willen wij Henk Zonnebeld ook bedanken voor het fantastische kastje voor het mengpaneel dat hij voor ons gemaakt heeft. Dit zag er mooi en verzorgd uit op het veld en heeft een aantal logistieke problemen voor ons opgelost.

 

Advendo

Welkom op de website van Koninklijke Christelijke Muziekvereniging Advendo. Op onze website kunt u kennis maken met onze vereniging. Deze bestaat uit 3 secties: Orkest, Slagwerkgroep en Twirl.

Agenda Bekijk complete Agenda
Twitter
 • 21-07-2017, 20:41

 • 08-07-2017, 17:49

 • 08-07-2017, 22:05

 • 05-07-2017, 08:20

 • 17-06-2017, 14:36

 • 01-06-2017, 12:00