facebook
 • Orkest

  In het harmonieorkest van Advendo worden de prachtige klanken van verschillende instrumenten samengebracht tot mooie muzikale stukken. Dit vergt tijd, oefening en ervaring, waartoe Advendo veel kansen en mogelijkheden biedt...

  Meer info over ons orkest.
 • Slagwerkgroep

  De slagwerkgroep van Advendo bestaat momenteel uit ongeveer 40 leden inclusief leerlingen en komt uit op eredivisieniveau. Alles over de oprichting en geschiedenis, de groei, de veranderingen, interviews, informatie over lid worden, optredens....

  Meer info over onze slagwerkgroep.
 • Majorettes

  Majorette of twirlen, hoe je het ook noemen wil, is meer dan het marcheren op straat en het gooien met een stokje (baton). Binnen de vereniging richten wij ons, naast het aanleren van batontechnieken, ook op houdingsaspecten, danstechnieken...

  Meer info over twirlen.

Slagwerkgroepen en IPC

Jeugdslagwerkgroep

De leerlingslagwerkgroep heeft als doel een brug te vormen tussen de slagwerkgroep en leerlingen. Het leren samenspelen en luisteren naar elkaar. En het verzorgen van optredens, al dan niet in samenwerking met de slagwerkgroep. Dit alles op een ontspannen en leerzame wijze. De jeugdslagwerkgroep staat onder leiding van Stef Hoekjen.

Net als de slagwerkgroep houdt ook de leerlingslagwerkgroep zich bezig met een zo breed mogelijke vorm van slagwerk. Concertwerken, marsen en ludieke muziekstukken staan ook hier op het repertoire. Uiteraard op een aan de nieuwste leerlingen aangepast niveau.

 

 

Slagwerkgroep

De slagwerkgroep heeft als doel het opleiden van leden tot op muziekaaltechnisch hoog niveau, het onderhouden van dat niveau en het gezamenlijk maken van (slagwerk)muziek op een zo breed mogelijk gebied. Dit alles in een prettige, vriendschappelijke sfeer. De slagwerkgroep staat onder leiding van John Hendriks en Perry Reimink.

Elk jaar verleent de slagwerkgroep medewerking aan diverse optredens, zoals het pleinconcert en de avondvierdaagse. Om deze optredens te kunnen geven wordt er elke woensdagavond gerepeteerd in het Advendohuis.

Advendo Indoor Percussion Ensemble  (IPC)

In 2007 heeft de slagwerkgroep samen met de color guard voor het eerst deelgenomen aan de indoor percussion wedstrijden van CGN. Indoor Percussion is een nieuw fenomeen in Nederland dat nog in de kinderschoenen staat, maar wel al echt in opmars is. Indoor Percussion zijn gechoreografeerde shows waarbij de groep naast muziek ook op performance wordt beoordeelt. Advendo doet dit met 2 secties. Een front ensemble (concertslagwerk aangevuld met basgitaar en keyboards) en een corps-style drumline (snares, quints en bassline). De Drumline loopt daarbij een show waarbij ook gebruik wordt gemaakt van decorstukken. In 2012 en in 2017 is de slagwerkgroep kampioen geworden van deze wedstrijden in de 'Marching A-Class'.

 

 

 


 

Advendo

Welkom op de website van Koninklijke Christelijke Muziekvereniging Advendo. Op onze website kunt u kennis maken met onze vereniging. Deze bestaat uit 3 secties: Orkest, Slagwerkgroep en Twirl.

Agenda Bekijk complete Agenda
Twitter
 • 21-07-2017, 20:41

 • 08-07-2017, 17:49

 • 08-07-2017, 22:05

 • 05-07-2017, 08:20

 • 17-06-2017, 14:36

 • 01-06-2017, 12:00