facebook
 • Orkest

  In het harmonieorkest van Advendo worden de prachtige klanken van verschillende instrumenten samengebracht tot mooie muzikale stukken. Dit vergt tijd, oefening en ervaring, waartoe Advendo veel kansen en mogelijkheden biedt...

  Meer info over ons orkest.
 • Slagwerkgroep

  De slagwerkgroep van Advendo bestaat momenteel uit ongeveer 40 leden inclusief leerlingen en komt uit op eredivisieniveau. Alles over de oprichting en geschiedenis, de groei, de veranderingen, interviews, informatie over lid worden, optredens....

  Meer info over onze slagwerkgroep.
 • Majorettes

  Majorette of twirlen, hoe je het ook noemen wil, is meer dan het marcheren op straat en het gooien met een stokje (baton). Binnen de vereniging richten wij ons, naast het aanleren van batontechnieken, ook op houdingsaspecten, danstechnieken...

  Meer info over twirlen.

Orkesten

Samenspeelgroep

De samenspeelgroep staat onder leiding van Stephen Willink en bestaat uit jeugdleden die al een tijdje les hebben en de basis beheersen. De belangrijkste doelen zijn het samen leren spelen, naar elkaar luisteren en het kijken naar de dirigent. Natuurlijk is plezier beleven ook heel belangrijk!

De muziek is veelzijdig en past goed bij de jeugdleden als beginnende leerlingen. De samenspeelgroep treedt een aantal keer per jaar op. Denk hierbij aan uitvoeringen in de eigen vereniging op voorspeelavonden, maar ook treden zij bijvoorbeeld op met kerst in verzorgings- en verpleegtehuizen.

Leerlingenorkest

Zodra de leerlingen ervaring hebben opgedaan in de samenspeelgroep en hun A-diploma hebben gehaald, kunnen zij doorstromen naar het leerlingenorkest. Het leerlingenorkest staat onder leiding van Johanna Hoekman. Hierbij doen zij nog meer ervaring op wat betreft het samenspel, het luisteren en het kijken naar de dirigent. De muziek die er gespeeld wordt, is aangepast op het niveau van de leerlingen. Het leerlingenorkest is de laatste opstap tot het A-orkest.

Ook het leerlingenorkest geeft het hele jaar door een aantal optredens. Voorbeelden zijn het jeugdorkestenfestival, kerstoptredens, het project 'Wieger wordt wakker' voor basisscholen en natuurlijk optredens binnen de vereniging zoals onder andere de voorspeelavond.

A-Orkest

Het Harmonieorkest van Advendo bestaat uit ongeveer 50 leden en staat sinds 2008 onder leiding van Dirk Annema. Advendo maakt sinds 1950 deel uit van de 1e divisie van de Koninklijke Nederlandse Federatie van Muziekverenigingen (KNMF) en heeft al menigmaal eerste prijzen met onderscheiding in ontvangst mogen nemen.

De muzikale opleidingen die Advendo biedt aan leerlingen en de mogelijkheden om samen te spelen in de samenspeelgroep en jeugdorkest zijn een goede opstap voor het A-orkest.  De doorstroming van jeugdleden naar het A-orkest biedt dan ook een mooi perspectief voor de toekomst.

Het doel van het A-orkest is samenwerken en musiceren om hierbij tot mooie resultaten komen en hieraan veel plezier te beleven. Deze resultaten uiten zich in concerten die Advendo zelf drie keer per jaar organiseert, maar bijvoorbeeld ook op landelijke concoursen eens in de twee jaar.

Daarnaast verleent het A-orkest graag medewerking aan bijvoorbeeld kerkdiensten of andere optredens met plaatselijk en regionaal bereik, waarbij eveneens mooie resultaten worden bereikt.

Advendo

Welkom op de website van Koninklijke Christelijke Muziekvereniging Advendo. Op onze website kunt u kennis maken met onze vereniging. Deze bestaat uit 3 secties: Orkest, Slagwerkgroep en Twirl.

Agenda Bekijk complete Agenda
Twitter
 • 21-07-2017, 20:41

 • 08-07-2017, 17:49

 • 08-07-2017, 22:05

 • 05-07-2017, 08:20

 • 17-06-2017, 14:36

 • 01-06-2017, 12:00