facebook
 • Orkest

  In het harmonieorkest van Advendo worden de prachtige klanken van verschillende instrumenten samengebracht tot mooie muzikale stukken. Dit vergt tijd, oefening en ervaring, waartoe Advendo veel kansen en mogelijkheden biedt...

  Meer info over ons orkest.
 • Slagwerkgroep

  De slagwerkgroep van Advendo bestaat momenteel uit ongeveer 40 leden inclusief leerlingen en komt uit op eredivisieniveau. Alles over de oprichting en geschiedenis, de groei, de veranderingen, interviews, informatie over lid worden, optredens....

  Meer info over onze slagwerkgroep.
 • Majorettes

  Majorette of twirlen, hoe je het ook noemen wil, is meer dan het marcheren op straat en het gooien met een stokje (baton). Binnen de vereniging richten wij ons, naast het aanleren van batontechnieken, ook op houdingsaspecten, danstechnieken...

  Meer info over twirlen.

Nieuws

 • Aanschaf fagot

Aanschaf fagot


Advendo Nijverdal is trots met de bijdrage voor aanschaf Fagot.

In het kader van het 125 jaar jubileum van de vereniging in 2014 heeft Advendo een bijdrage ontvangen van het Rabo Projectenfonds van Rabobank West Twente voor de aanschaf van een fagot.


Het orkest van Advendo Nijverdal onderscheid zich in de amateurmuziekwereld door de klankkleur. Op concourswedstrijden is dit een van de onderdelen waarop gejureerd wordt en Advendo kenmerkt zich hierin door zgn symphonische blaasmuziek. Jaren achtereen wordt geinvesteerd in kader, instrumenten en speelmanieren om dit op een hoog niveau te brengen en te houden. De juiste instrumentale bezetting van het orkest draagt hier belangerijk toe bij.

Sinds kort worden enkele nieuwe jeugdige leden opgeleid in instrumenten als hobo en fagot. Gedurende de lesfase worden dit soort instrumenten gehuurd omdat deze vaak in eerste instantie te kostbaar zijn voor de aanschaf. Op dit moment is een van de gevorderde leerlingen op fagot zover dat zij deelneemt in het orkest en tijdens het jubileumjaar in 2015 heeft Advendo het verzoek ingediend om haar instrumentarium met een fagot te verrijken.


Doormiddel van een loterij en ondersteuning uit het Rabo Projectenfonds van Rabobank West Twente hebben we een fagot kunnen aangeschaffen wat een extra feestelijk tinje geeft als afsluiting van het 125 jarig jubileum jaar.

Het eerstvolgende concert op 21 november as. zal deze aanschaf ook trots gepresenteerd worden. Het concert komt geheel in het teken te staan van spaanse muziek en één van de hoornisten zal tijdens dit concert haar D-examen afsluiten.

Eea belooft weer een muziekavond op hoog niveau te worden. Noteer deze datum alvast in uw agenda !!

 

Advendo

Welkom op de website van Koninklijke Christelijke Muziekvereniging Advendo. Op onze website kunt u kennis maken met onze vereniging. Deze bestaat uit 3 secties: Orkest, Slagwerkgroep en Twirl.

Agenda Bekijk complete Agenda
Twitter
 • 21-07-2017, 20:41

 • 08-07-2017, 17:49

 • 08-07-2017, 22:05

 • 05-07-2017, 08:20

 • 17-06-2017, 14:36

 • 01-06-2017, 12:00