facebook
 • Orkest

  In het harmonieorkest van Advendo worden de prachtige klanken van verschillende instrumenten samengebracht tot mooie muzikale stukken. Dit vergt tijd, oefening en ervaring, waartoe Advendo veel kansen en mogelijkheden biedt...

  Meer info over ons orkest.
 • Slagwerkgroep

  De slagwerkgroep van Advendo bestaat momenteel uit ongeveer 40 leden inclusief leerlingen en komt uit op eredivisieniveau. Alles over de oprichting en geschiedenis, de groei, de veranderingen, interviews, informatie over lid worden, optredens....

  Meer info over onze slagwerkgroep.
 • Majorettes

  Majorette of twirlen, hoe je het ook noemen wil, is meer dan het marcheren op straat en het gooien met een stokje (baton). Binnen de vereniging richten wij ons, naast het aanleren van batontechnieken, ook op houdingsaspecten, danstechnieken...

  Meer info over twirlen.

Nieuws

 • Mooi samenswerkingsconcert!

Mooi samenswerkingsconcert!


Op zaterdag 21 maart speelden het B-orkest van Harmonie Wierden, het leerorkest van de KSW en het leerlingenorkest van Advendo gezamenlijk in Het Centrum in Nijverdal. Aanleiding voor dit concert was een groot compleet orkest te maken van de leerorkesten van elk van de genoemde verenigingen. Samen vormden zij een 80-koppig orkest met voornamelijk jeugd, maar ook volwassenen speelden mee. Een mooie ervaring om eens mee te maken hoe een volwaardig, groot en compleet orkest kan klinken. Een leuke ervaring voor jong en oud!

                                         

In de aanloop naar het concert werd er veel gerepeteerd. Echter vergt het samen spelen met zoveel mensen ook een repetitie waarop dit met iedereen geoefend wordt. In februari heeft er hiervoor een repetitiedag plaatsgevonden, waarbij de orkesten voor de eerste keer met de complete bezetting gespeeld hebben. Naast samen muziek maken is het ook leuk om met elkaar als zusterverenigingen in contact te komen. 'S middags werd er daarom een activiteit georganiseerd. In gemengde groepen werd er gebowld, wat uiteindelijk en erg leuke en gezellige middag werd!

                                       

Op 21 maart liet het orkest horen wat zij in een aantal maanden tijd samen met Johanna Hoekman (Dirigent Advendo en Harmonie Wierden) en Jurriaan Poesé (Dirigent KSW) bereikt hebben. Er kwam maar liefst ruim 200 man op het concert af, een volle zaal met veel enthousiast publiek!

De avond werd net zo mooi als van te voren werd verwacht. Kalme hymnes maar ook pophits uit de vorige eeuw: alles kwam voorbij. Van YMCA tot Meat Loaf, van verkeerschaos tot Jupiter Hymn. Zangeres Andrea ten Dam, tevens hoorniste bij Advendo, zong een aantal nummers mee, namelijk Skyfall, Walking on Sunshine en My heart will go on. Ook dit viel goed in de smaak en al met al was het en afwisselend programma wat erg aansprak.

Na een laatste toegift van YMCA was de avond na iets meer dan een uur alweer voorbij. Zowel het publiek als de orkestleden vonden het geweldig. Een avond om trots op te zijn!

 

Advendo

Welkom op de website van Koninklijke Christelijke Muziekvereniging Advendo. Op onze website kunt u kennis maken met onze vereniging. Deze bestaat uit 3 secties: Orkest, Slagwerkgroep en Twirl.

Agenda Bekijk complete Agenda
Twitter
 • 21-07-2017, 20:41

 • 08-07-2017, 17:49

 • 08-07-2017, 22:05

 • 05-07-2017, 08:20

 • 17-06-2017, 14:36

 • 01-06-2017, 12:00