facebook
 • Orkest

  In het harmonieorkest van Advendo worden de prachtige klanken van verschillende instrumenten samengebracht tot mooie muzikale stukken. Dit vergt tijd, oefening en ervaring, waartoe Advendo veel kansen en mogelijkheden biedt...

  Meer info over ons orkest.
 • Slagwerkgroep

  De slagwerkgroep van Advendo bestaat momenteel uit ongeveer 40 leden inclusief leerlingen en komt uit op eredivisieniveau. Alles over de oprichting en geschiedenis, de groei, de veranderingen, interviews, informatie over lid worden, optredens....

  Meer info over onze slagwerkgroep.
 • Majorettes

  Majorette of twirlen, hoe je het ook noemen wil, is meer dan het marcheren op straat en het gooien met een stokje (baton). Binnen de vereniging richten wij ons, naast het aanleren van batontechnieken, ook op houdingsaspecten, danstechnieken...

  Meer info over twirlen.

Nieuws

 • Uitwisselingweekend was groot succes

Uitwisselingweekend was groot succes


Op vrijdag 29 juni vertrokken onze Advendorianen naar het in Duitsland gelegen Havixbeck.Vorig jaar is de jugendmusik Havixbeck bij Advendo in Nijverdal op bezoek geweest en omdat dit een groot succes was, is er dit jaar weer een uitwisseling georganiseerd.

Vrijdagavond werd er druk gerepeteerd en daarna werd de avond gezellig afgesloten in de kelder (tevens bar) van het gebouw. Op zaterdagochtend werd er ontbeten en wederom gerepeteerd, want die dag stond er een optreden in Münster in de agenda.

Op die dag is er ook nog even tijd geweest om Münster te bekijken. Daarna gezamenlijk wat lekkers eten: Kaffee und Kuchen. Er stonden cakejes, taartjes, broodjes en drinken voor ons klaar, zodat we onze buiken konden vullen voor de repetitie.

In samenwerking met een koor werd er die zaterdag na een lange repetitiedag een prachtige mis neergezet in een even prachtige kerk, waarin de klanken mooi doorklonken. Het orkest en het koor kwamen in deze kerk zeer tot hun recht. De dag werd afgesloten met een grill in Havixbeck. Aan lange tafels werden lekkere salades en vooral veel worstjes genuttigd en er werd heel wat afgezongen. Ook deze avond eindigde, maar in de nacht ging het feestje nog even door. Moe maar voldaan is iedereen uiteindelijk toch in slaap gevallen, want zondagmorgen moest er weer geoefend worden voor het laatste optreden!

Op zondag stond er een optreden gepland, waar een repetitie aan vooraf ging. Het was een spetterend optreden en ook het Duits-Nederlandse Tuba ensemble heeft een mooi aandeel geleverd aan dit geheel. Na vele uitgebreide bedankjes en flink wat reibekuchen moesten we dan toch afscheid nemen na dit gezellige weekend.

Havixbeck, danke schön!

Advendo

Welkom op de website van Koninklijke Christelijke Muziekvereniging Advendo. Op onze website kunt u kennis maken met onze vereniging. Deze bestaat uit 3 secties: Orkest, Slagwerkgroep en Twirl.

Agenda Bekijk complete Agenda
Twitter
 • 21-07-2017, 20:41

 • 08-07-2017, 17:49

 • 08-07-2017, 22:05

 • 05-07-2017, 08:20

 • 17-06-2017, 14:36

 • 01-06-2017, 12:00