facebook
 • Orkest

  In het harmonieorkest van Advendo worden de prachtige klanken van verschillende instrumenten samengebracht tot mooie muzikale stukken. Dit vergt tijd, oefening en ervaring, waartoe Advendo veel kansen en mogelijkheden biedt...

  Meer info over ons orkest.
 • Slagwerkgroep

  De slagwerkgroep van Advendo bestaat momenteel uit ongeveer 40 leden inclusief leerlingen en komt uit op eredivisieniveau. Alles over de oprichting en geschiedenis, de groei, de veranderingen, interviews, informatie over lid worden, optredens....

  Meer info over onze slagwerkgroep.
 • Majorettes

  Majorette of twirlen, hoe je het ook noemen wil, is meer dan het marcheren op straat en het gooien met een stokje (baton). Binnen de vereniging richten wij ons, naast het aanleren van batontechnieken, ook op houdingsaspecten, danstechnieken...

  Meer info over twirlen.

Nieuws

 • Muzikale voorstelling Peer Gynt & Prediker

Muzikale voorstelling Peer Gynt & Prediker


Een bijzondere ontmoeting van het oude verhaal van Prediker met het negentiende eeuwse verhaal van de Noor Henrik Ibsen; Peer Gynt. Het geheel door Edvard Grieg op muziek gezet.

Het innitiatief van dominee Wolter Broekema komt door het boeiende verhaal van Ibsen waarin deze schrijver wanhopig zoekt naar zijn levensvragen. Dezelfde levensvragen komen aan de orde in het bijbelboek Prediker, maar sterker nog; het zijn de levensvragen die ons ook allemaal in de huidige tijd bezighouden. Vragen als “wie ben ik”  en  “wat is het doel in dit leven” zijn vragen van alle tijden.

In een uur durend programma worden teksten en de muziek van Edvard Grieg uitgevoerd door het orkest van Advendo Nijverdal met elkaar verweven. De teksten worden verzorgd door Wolter Broekema en Jan Verhoek. Advendo’s dirigent Dirk Annema is enthousiast vanwege deze vorm van muziektheater.

Dit alles wordt uitgevoerd in een prachtige ambiance van onze hellendoornse natuur in het openluchttheater waar de muziek perfect in past. Melodiën als Morgenstimmung , de arabische dans en de storm en de trollen komen hier vol tot hun recht.

Bijzonder is de aandacht die er gegeven wordt in het onderwijs op Reggesteyn. De uitvoering is ook zeer geschikt voor jongeren. Advendo speelt het volledige werk van Peer Gynt verdeeld over twee suites.

De uitvoering is op zondag 5 juni as. om 19.30 uur in het openluchttheater in Nijverdal en de toegang is gratis. Bij slecht weer wordt uitgeweken naar Het Centrum aan de constantijnstraat in Nijverdal.

Advendo

Welkom op de website van Koninklijke Christelijke Muziekvereniging Advendo. Op onze website kunt u kennis maken met onze vereniging. Deze bestaat uit 3 secties: Orkest, Slagwerkgroep en Twirl.

Agenda Bekijk complete Agenda
Twitter
 • 21-07-2017, 20:41

 • 08-07-2017, 17:49

 • 08-07-2017, 22:05

 • 05-07-2017, 08:20

 • 17-06-2017, 14:36

 • 01-06-2017, 12:00